Üniversitelerde yeni dönem: İş dünyasından isimler de derslere girecek

Üniversite Eğitiminde Yenilikçi Adımlar Atılıyor

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), yeni döneme bomba gibi girecek! Yapay zekâ, tarım ve sağlık alanlarında dijitalleşme trendini takip ederek programlarını güncelliyor.

Türkiye gazetesinin haberine göre, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile YÖK arasında önemli bir iş birliği imzalandı. “Meslek Yüksekokulları Eğitim İş Birliği Protokolü” ile mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin artırılması, sektöre nitelikli insan gücü kazandırılması ve üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Protokole göre, illerde kurulacak olan komitelerde üniversite ve sektör temsilcileri el ele çalışacak. Türkiye genelindeki 103 üniversitedeki 388 Meslek Yüksekokulu (MYO), bulundukları şehirlerdeki 367 oda ve borsa ile iş birliği yapacak.

Ayrıca, iş dünyasının önde gelen isimleri meslek yüksekokullarında ders verecekler. Böylelikle öğrenciler teorik eğitimlerini pratik iş deneyimleriyle pekiştirme fırsatı bulacaklar.

Related Posts

Mardin’in tarihi ve doğal güzellikleri “Gezgin” belgeseliyle dünyaya tanıtılacak

Mardin’in tarihi ve doğal güzellikleri “Gezgin” belgeseliyle dünyaya tanıtılacak

Son dakika hava durumu tahminleri il il | Yarın (27 Haziran) hava nasıl olacak, İstanbul’a yağmur yağacak mı? Meteoroloji Pazar günü için uyardı! Sıcaklık 25 derece düşecek!

Hava durumu tahminleri il il Meteoroloji’nin son dakika raporu ile yayınlandı. Sıcaklıklar İstanbul başta olmak üzere birçok ilde artarken, hafta sonu için birçok ise sağanak uyarısı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava durumu değerlendirmelerine göre cuma günü ülke genelinde sıcaklık artmaya devam edecek. Konuyla ilgili Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, yaptığı değerlendirmede pazar günü İstanbul’da ve Ankara’da öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini ve hava sıcaklıklarının İstanbul’da 26 ve Ankara’da 23 derecelere kadar düşeceğini söyledi. Peki, yarın hava nasıl olacak? İstanbul’a yağmur yağacak mı? İşte, il il 27 Haziran hava durumu raporu.

2025 LGS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli oldu mu? LGS sınav sonuçları nasıl öğrenilir?

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, 15 Haziran 2025 tarihinde düzenlendi. Peki, 2025 LGS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli oldu mu? LGS sınav sonuçları nasıl öğrenilir?

MUHARREM AYI İBADETLERİ || Muharrem ayının ilk 10 günü yapılacak ibadetler neler, hangi dualar okunur?

Muharrem ayında yapılacak ibadetler, Müslümanlar tarafından araştırılıyor. Hicri takvime göre yılın ilk ayı olan Muharrem ayı 26 Haziran 2025 Perşembe günü başladı. Muharrem ayı, 12 ay ve 355 gün olan kameri yılın ilk ayıdır. İçerisinde aşure gününün de yer aldığı bu önemli ay en güzel şekilde değerlendirilmeye çalışılıyor. Dini kaynaklara göre bu ay içerisinde oruç tutmak müstehaptır. Ayrıca Hz. Peygamber bir hadisinde; “Ramazan’dan sonra en faziletli oruç, Allah’ın ayı olan Muharrem’de tutulan oruçtur. Farz namazlardan sonra en faziletli namaz da gece namazıdır.” buyurmuştur. Muharrem ayı ibadetleri ve duaları da bu ayın başlamasıyla birlikte merak edilen konulardan birisi oldu. Peki Muharrem ayının ilk 10 günü hangi ibadetler yapılır, hangi dualar okunur? İşte Muharrem ayı ibadetleri…

Muharrem ayı ne zaman başlayacak? 2025 Muharrem Ayı başlangıcı Diyanet Takvimi

Aşure Günü ne zaman? 2025 yılı Muharrem Ayı ne zaman başlayacak? sorusu Kurban Bayramı’nın geride kalmasıyla birlikte merak edilen husus oldu. Hicri Takvim ve Miladi Takvim arasındaki zaman farkı nedeniyle Muharrem ayı başlangıcı ve Aşure Günü bir önceki yıla göre 10-11 gün daha erken başlıyor. Peki, 2025 Aşure Günü ne zaman? İşte 2025 Aşure Günü ve Muharrem ayı başlangıç tarihiyle ilgili ayrıntılar..

Ankara’da Yükseköğretim Kongresi’nde kimlik bunalımı masaya yatırıldı: Uluslararası katılımcılar ortak sorunlara dikkat çekti

Ankara’da düzenlenen Uluslararası Yükseköğretim Kongresi, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda üniversitelerin karşı karşıya bulunduğu kimlik krizini çok yönlü biçimde ele aldı. Kongrede, yükseköğretim sisteminin sadece yapısal değil, aynı zamanda zihinsel ve kültürel bir dönüşüme ihtiyaç duyduğu vurgulandı.