DIGIAGE Oyun Geliştirme Kampı 2025 Sona Erdi

Bilişim Vadisi’nin İzmir’deki DIGIAGE Oyun Geliştirme Kampı Son Buldu

Dijital Animasyon ve Oyun Kümelenme Merkezi DIGIAGE’nin bu yıl İzmir’de düzenlediği Oyun Geliştirme Kampı, 2025 yılında sona erdi.

Bilişim Vadisi’nin İzmir kampüsünde gerçekleştirilen kampın kapanış programında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Muhammet Kasım Gönüllü, oyun sektörünün küresel ölçekte 200 milyar dolara yaklaştığını belirtti.

Gönüllü, Türkiye’nin oyun sektöründeki önemine vurgu yaparak, ülkemizdeki teknoloji girişimciliğinin son yıllarda gösterdiği hızlı büyümenin takdire şayan olduğunu dile getirdi.

Türkiye’nin oyun sektöründeki başarısına dikkat çeken Gönüllü, sektörün 2024 yılında yüzde 40 büyüyerek 800 milyon doları aştığını ve dünya genelinde ilk 5 ülke arasına girdiğini söyledi.

İstanbul’un Avrupa’nın en büyük ikinci oyun geliştirme merkezi haline geldiğine de değinen Gönüllü, Türkiye’deki oyun sektöründeki artan yatırımlara da işaret etti.

Kampın katılımcılarına yönelik değerlendirmelerde bulunan İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, gençlerin ülkenin en önemli sermayesi olduğunu belirterek, onların kendilerini ne kadar geliştirirse Türkiye’nin geleceğinin o kadar parlak olacağını ifade etti.

Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen ise kampın başarılı oyunlarla sonuçlanacağını ve sektördeki yetenekleri bir araya getirerek oyun sektörünün ekonomik değerini artırılmasını hedeflediklerini söyledi.

Kampta 64 takımın yer aldığı ve 250 oyun geliştiricinin katıldığı bilgisine yer verilirken, katılımcıların beş gün boyunca çeşitli eğitimler aldığı ve geliştirdikleri oyunları 13 yatırımcıya sunduğu bilgisi paylaşıldı.

Eğitim ve gelişimin önemine dikkat çekilen haberde, sektördeki yatırımların arttığına ve Türkiye’deki oyun sektörünün önemli bir büyüme grafiği çizdiğine vurgu yapıldı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Fırat Özdemir – Ekonomi

Related Posts

Bilim insanlarının izlediği bu dört asteroitin Dünya’ya çarpma olasılığı var mı?

Asteroitleri muhtemelen sadece bilimkurgu filmi izlerken veya haberlerde Dünya’ya çarpabileceği söylendiğinde düşünüyoruz. Ancak bazı kurum ve gözlemevlerinin onları sürekli izlemesinin bir nedeni var.

İtalyanlar Türk robotuna hayran kaldı! Tarımda devrim getirecek

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) öğrencileri, tarım alanlarında zararlıları ve yabancı otları ayırt ederek noktasal ilaçlama yapabilen otonom bir robot geliştirdi. Biyosistem Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlker Hüseyin Çelen’in …

BYD’nin SEAL U modeli ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ seçildi

BYD SEAL U modeli Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) üyelerinin oylarıyla 2690 puan alarak, “Türkiye’de Yılın Otomobili” seçildi. BYD Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergun, “Hem elektrikli hem de şarj edilebilir hibrit versiyonuna sahip SEAL U, Türkiye’de Yılın Otomobili Ödülü’nü kazanarak, bu başarılara bir yenisi ekledi” dedi.

Apple’a mahkemeden büyük şok: ‘Apple vergisi’ kâbusu sona erdi

Bu karar, geliştiriciler için zafer, Apple için ise büyük bir gelir kaybı anlamına geliyor. Bir ABD mahkemesi, Apple’ın uygulama içindeki linkler aracılığıyla App Store dışında yapılan ödemeler için geliştiricilerden ücret talep etmesini durduran …

Güneş gerçek ‘yüzünü’ gösterdi

Güneş’in yüzeyinde devasa, ağız şeklinde bir boşluk belirdi. Üstelik bu “ağız”, tam beş Jüpiter genişliğinde ve Dünya’nın yönüne doğru sıcak Güneş nefesi üflüyor! Ancak panik yapmaya gerek yok. Bilim insanlarının bu tür oluşumlara verdiği isim: koronal delik. Bu, Güneş’in manyetik alanının uzaya doğru açıldığı, dolayısıyla sıcak plazmanın daha kolay kaçmasına izin verdiği bir bölge.

Dolandırıcılar TikTok’u mesken tuttu: Bu videolara sakın tıklamayın!

Sosyal medya platformu TikTok’ta hızla yayılan bir dolandırıcılık yöntemi kullanıcıları isyan ettirmeye başladı. Platformda yayılan kısa videolar Microsoft office windows ve CapCut gibi popüler yazılımların ücretli özelliklerini ücretsiz kullanmayı …