Bursa’da “Uludağ Enerji Zirvesi” start aldı

Bursa’da Gerçekleşen Uludağ Enerji Zirvesi

Bursa’da düzenlenen “Uludağ Enerji Zirvesi” başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Zafer Demircan, Türkiye’nin enerji hedefleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Yardımcısı Demircan, Türkiye’nin enerji tüketimindeki artışa dikkat çekerek, ülkenin 2035 yılına kadar 226 bin megavatlık kurulu kapasite hedefine odaklandığını belirtti. Türkiye’nin enerji tüketiminin 348 teravatsaate ulaştığını vurgulayan Demircan, 2035 yılında bu rakamın daha da artmasının beklendiğini ifade etti.

Zirveye Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Enerji Konseyi’nin destek verdiği ve “Geleceğin Enerji Stratejisi” temasıyla gerçekleştirildiğini bildiren Demircan, Türkiye’nin enerji üretiminde yenilenebilir enerjinin önemini vurguladı. Ülkenin enerji üretiminde yenilenebilir enerjinin %77’sinin kullanıldığını belirten Demircan, 2035 hedefi doğrultusunda bu oranın korunmasına önem verildiğini dile getirdi.

Kömür santrallerinin kapasite artışı ve Türkiye’nin enerji dönüşümü konularında çalışmaların sürdüğünü belirten Demircan, yerli enerji kaynaklarının kullanımının teşvik edilmesi gerektiğini bildirdi.

Uludağ Enerji Zirvesi’nde ayrıca yerli teknoloji, mega enerji yatırımları, finansal dönüşüm, fosil yakıtlarda dönüşüm stratejisi gibi konular ele alınacak panel ve konuşmaların gerçekleştirileceği bilgisine yer verildi.

Bu önemli etkinlik kapsamında gerçekleştirilen açılış konuşmalarının ardından katkı sağlayan sponsorlara plaket takdim edildi. Bursa Valisi Erol Ayyıldız ise enerjinin ülke ekonomisi için hayati öneme sahip olduğuna vurgu yaparak, Bursa gibi enerji ihtiyacı yüksek bir şehirde böyle bir zirvenin düzenlenmesinin önemli olduğunu belirtti.

Uludağ Enerji Zirvesi’nin Türkiye’nin enerji geleceğine ışık tutacak önemli kararların alındığı bir platform olması bekleniyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / ABDULLAH BOZKURT – Ekonomi

Related Posts

Bilim insanlarının izlediği bu dört asteroitin Dünya’ya çarpma olasılığı var mı?

Asteroitleri muhtemelen sadece bilimkurgu filmi izlerken veya haberlerde Dünya’ya çarpabileceği söylendiğinde düşünüyoruz. Ancak bazı kurum ve gözlemevlerinin onları sürekli izlemesinin bir nedeni var.

İtalyanlar Türk robotuna hayran kaldı! Tarımda devrim getirecek

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) öğrencileri, tarım alanlarında zararlıları ve yabancı otları ayırt ederek noktasal ilaçlama yapabilen otonom bir robot geliştirdi. Biyosistem Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlker Hüseyin Çelen’in …

BYD’nin SEAL U modeli ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ seçildi

BYD SEAL U modeli Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) üyelerinin oylarıyla 2690 puan alarak, “Türkiye’de Yılın Otomobili” seçildi. BYD Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergun, “Hem elektrikli hem de şarj edilebilir hibrit versiyonuna sahip SEAL U, Türkiye’de Yılın Otomobili Ödülü’nü kazanarak, bu başarılara bir yenisi ekledi” dedi.

Apple’a mahkemeden büyük şok: ‘Apple vergisi’ kâbusu sona erdi

Bu karar, geliştiriciler için zafer, Apple için ise büyük bir gelir kaybı anlamına geliyor. Bir ABD mahkemesi, Apple’ın uygulama içindeki linkler aracılığıyla App Store dışında yapılan ödemeler için geliştiricilerden ücret talep etmesini durduran …

Güneş gerçek ‘yüzünü’ gösterdi

Güneş’in yüzeyinde devasa, ağız şeklinde bir boşluk belirdi. Üstelik bu “ağız”, tam beş Jüpiter genişliğinde ve Dünya’nın yönüne doğru sıcak Güneş nefesi üflüyor! Ancak panik yapmaya gerek yok. Bilim insanlarının bu tür oluşumlara verdiği isim: koronal delik. Bu, Güneş’in manyetik alanının uzaya doğru açıldığı, dolayısıyla sıcak plazmanın daha kolay kaçmasına izin verdiği bir bölge.

Dolandırıcılar TikTok’u mesken tuttu: Bu videolara sakın tıklamayın!

Sosyal medya platformu TikTok’ta hızla yayılan bir dolandırıcılık yöntemi kullanıcıları isyan ettirmeye başladı. Platformda yayılan kısa videolar Microsoft office windows ve CapCut gibi popüler yazılımların ücretli özelliklerini ücretsiz kullanmayı …