BYD’nin SEAL U modeli ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ seçildi

Türkiye’de Yılın Otomobili Ödülü’nü BYD Seal U Kazandı

OGD’nin düzenlediği “Türkiye’de Yılın Otomobili” yarışmasında, 7 finalist arasından BYD’nin Seal U modeli büyük ilgi gördü. Alanında uzman otomotiv gazetecilerinin oylarıyla belirlenen sonuçlara göre, Seal U “Türkiye’de Yılın Otomobili” unvanını elde etti.

BYD’nin Türkiye’deki pazarda sunduğu tam elektrikli ve şarj edilebilir hibrit versiyonlarıyla dikkat çeken D-SUV modeli Seal U, modern tasarımı ve ileri teknolojisiyle öne çıkıyor.

BYD Seal U DM-i, D-SUV segmentindeki şarj edilebilir hibrit modeli olarak yüksek performans, verimlilik ve konforu bir arada sunuyor. 145 kW elektrik motoru ve 1.5 litrelik dört silindirli benzinli motoru birleştiren araç, 160 kW maksimum sistem gücüne sahip. Aynı zamanda şehir içi 115 km, karma sürüşte 80 km menzile sahip.

Seal U DM-i modeli çift motorlu altyapı ile sistem gücünü 238 kW’a çıkarırken, araç 0’dan 100 km/s hıza sadece 5,9 saniyede ulaşıyor.

BYD’nin güvenlik ve konforu bir arada sunan D-SUV modeli Seal U EV, 87 kWh kapasiteli Blade Batarya ile donatılarak segmentinde güvenlik ve dayanıklılığı yükseltiyor. Model, 500 km menzil sunarken, 140 kW DC şarj hızıyla 28 dakikada yüzde 30’dan yüzde 80 kapasiteye şarj edilebiliyor.

BYD Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergun, Seal U modelinin “Türkiye’de Yılın Otomobili” seçilmesinin kendilerini gururlandırdığını belirterek, “Seal U, hem elektrikli hem de şarj edilebilir hibrit versiyonuyla önemli bir yere sahip. Bu ödül, şarj edilebilir hibrit teknolojisinin yaygınlaşmasına katkı sağladığımızı gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Bilim insanlarının izlediği bu dört asteroitin Dünya’ya çarpma olasılığı var mı?

Asteroitleri muhtemelen sadece bilimkurgu filmi izlerken veya haberlerde Dünya’ya çarpabileceği söylendiğinde düşünüyoruz. Ancak bazı kurum ve gözlemevlerinin onları sürekli izlemesinin bir nedeni var.

İtalyanlar Türk robotuna hayran kaldı! Tarımda devrim getirecek

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) öğrencileri, tarım alanlarında zararlıları ve yabancı otları ayırt ederek noktasal ilaçlama yapabilen otonom bir robot geliştirdi. Biyosistem Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlker Hüseyin Çelen’in …

Apple’a mahkemeden büyük şok: ‘Apple vergisi’ kâbusu sona erdi

Bu karar, geliştiriciler için zafer, Apple için ise büyük bir gelir kaybı anlamına geliyor. Bir ABD mahkemesi, Apple’ın uygulama içindeki linkler aracılığıyla App Store dışında yapılan ödemeler için geliştiricilerden ücret talep etmesini durduran …

Güneş gerçek ‘yüzünü’ gösterdi

Güneş’in yüzeyinde devasa, ağız şeklinde bir boşluk belirdi. Üstelik bu “ağız”, tam beş Jüpiter genişliğinde ve Dünya’nın yönüne doğru sıcak Güneş nefesi üflüyor! Ancak panik yapmaya gerek yok. Bilim insanlarının bu tür oluşumlara verdiği isim: koronal delik. Bu, Güneş’in manyetik alanının uzaya doğru açıldığı, dolayısıyla sıcak plazmanın daha kolay kaçmasına izin verdiği bir bölge.

Dolandırıcılar TikTok’u mesken tuttu: Bu videolara sakın tıklamayın!

Sosyal medya platformu TikTok’ta hızla yayılan bir dolandırıcılık yöntemi kullanıcıları isyan ettirmeye başladı. Platformda yayılan kısa videolar Microsoft office windows ve CapCut gibi popüler yazılımların ücretli özelliklerini ücretsiz kullanmayı …

Kaspersky tedarik zinciri saldırılarındaki yükselişe dikkati çekti

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Kaspersky, Tayland’ın Phuket Adası’nda bu yıl onuncusunu düzenlediği Cyber Security Weekend (Siber Güvenlik Haftasonu)-META 2025 Konferansı’nda, açık kaynaklı projelerde tespit edilen zararlı paketlere ilişkin bilgi …