Elon Musk’ın “Robotaxi”si engele takıldı

Tesla’nın “Robotaxi” Başvurusu Reddedildi, Ancak Süreç Devam Ediyor

Tesla, “Robotaxi” terimini “kara taşıtları; elektrikli taşıtlar, özellikle otomobiller ve bunlara ait yapısal parçalar” kapsamında tescil ettirmek istedi ancak USPTO bu başvuruyu reddetti. Techcrunch’un haberine göre, Patent ve Marka Ofisi, “Robotaxi” teriminin piyasada yaygın bir şekilde kullanıldığını ve ayırt edici özellik taşımadığını belirtti. Ayrıca, diğer şirketlerin de benzer amaçlarla bu terimi kullandığını vurgulayarak, “Robotaxi”nin genel bir nitelik kazandığını ifade etti.

Başvuru reddedilmiş olsa da Tesla’nın sürecin sona erdiği anlamına gelmiyor. Şirketin üç ay içinde itiraz hakkı bulunuyor. Tesla, itirazda markanın özgün bir şekilde kullanıldığını kanıtlamak için detaylı belgeler, tanıtım materyalleri ve rakip şirketlerin benzer ifadeleri nasıl kullandığına dair örnekler sunabilir.

İkinci bir başvuru süreci ise hala devam ediyor. “Robotaxi” markasının ulaşım hizmetleri kapsamında kullanılmasıyla ilgili yapılan bu başvuru, henüz bir karara bağlanmış değil. Aynı zamanda Tesla’nın “Cybercab” başvuruları da diğer şirketlerin benzer markalar için tescil girişimleri nedeniyle geçici olarak durduruldu.

Tesla, “Robotaxi” ve “Cybercab” markaları için yaptığı başvuruları, yeni tanıttığı otonom elektrikli araç modeli Cybercab ile aynı gün gerçekleştirmişti. Şirket, bu aracı otonom yolculuk paylaşım hizmetlerinde kullanmayı hedefliyor. Ayrıca, Tesla’nın “Robobus” başvurusu da halen USPTO tarafından incelenmeye devam ediyor ve otonom taşımacılık projeleriyle ilgili olduğu düşünülüyor.

Related Posts

Bilim insanlarının izlediği bu dört asteroitin Dünya’ya çarpma olasılığı var mı?

Asteroitleri muhtemelen sadece bilimkurgu filmi izlerken veya haberlerde Dünya’ya çarpabileceği söylendiğinde düşünüyoruz. Ancak bazı kurum ve gözlemevlerinin onları sürekli izlemesinin bir nedeni var.

İtalyanlar Türk robotuna hayran kaldı! Tarımda devrim getirecek

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) öğrencileri, tarım alanlarında zararlıları ve yabancı otları ayırt ederek noktasal ilaçlama yapabilen otonom bir robot geliştirdi. Biyosistem Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlker Hüseyin Çelen’in …

BYD’nin SEAL U modeli ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ seçildi

BYD SEAL U modeli Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) üyelerinin oylarıyla 2690 puan alarak, “Türkiye’de Yılın Otomobili” seçildi. BYD Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergun, “Hem elektrikli hem de şarj edilebilir hibrit versiyonuna sahip SEAL U, Türkiye’de Yılın Otomobili Ödülü’nü kazanarak, bu başarılara bir yenisi ekledi” dedi.

Apple’a mahkemeden büyük şok: ‘Apple vergisi’ kâbusu sona erdi

Bu karar, geliştiriciler için zafer, Apple için ise büyük bir gelir kaybı anlamına geliyor. Bir ABD mahkemesi, Apple’ın uygulama içindeki linkler aracılığıyla App Store dışında yapılan ödemeler için geliştiricilerden ücret talep etmesini durduran …

Güneş gerçek ‘yüzünü’ gösterdi

Güneş’in yüzeyinde devasa, ağız şeklinde bir boşluk belirdi. Üstelik bu “ağız”, tam beş Jüpiter genişliğinde ve Dünya’nın yönüne doğru sıcak Güneş nefesi üflüyor! Ancak panik yapmaya gerek yok. Bilim insanlarının bu tür oluşumlara verdiği isim: koronal delik. Bu, Güneş’in manyetik alanının uzaya doğru açıldığı, dolayısıyla sıcak plazmanın daha kolay kaçmasına izin verdiği bir bölge.

Dolandırıcılar TikTok’u mesken tuttu: Bu videolara sakın tıklamayın!

Sosyal medya platformu TikTok’ta hızla yayılan bir dolandırıcılık yöntemi kullanıcıları isyan ettirmeye başladı. Platformda yayılan kısa videolar Microsoft office windows ve CapCut gibi popüler yazılımların ücretli özelliklerini ücretsiz kullanmayı …