İBB’den KKKA hastalığına neden olan kenelerle mücadele: Bulaşıcı hastalıkların önüne geçebiliriz

İstanbul’da Kenelere Yönelik Profesyonel Çalışmalar Devam Ediyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentte kenelere yönelik çalışmalarının profesyonel ekiplerle yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü duyurdu. Belediyeden yapılan açıklamada, yaz aylarında ortaya çıkan kenelere karşı önleyici tedbirler alındığı belirtildi.

İstanbulluların talepleri doğrultusunda belirlenen bölgelerde kene tespit edilmesi durumunda hemen müdahale edildiği vurgulanan açıklamada, bu sayede halk sağlığı ve çevrenin korunduğu, vatandaşların huzurlu bir yaz sezonu geçirmelerinin sağlandığı belirtildi.

İBB Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Önder Yüksel Eryiğit’in açıklamalarına yer verilen metinde, Türkiye gündemine oturan Orta ve Doğu Anadolu bölgelerinde görülen kene vakalarının İstanbul’da da yakından takip edildiği kaydedildi.

Eryiğit, özellikle Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına sebep olan bu vektörlere karşı hızlı önlemler aldıklarını belirterek, “Keneler ülkemizde ve dünyada yaygın bir şekilde bulunmaktadır. Tamamen kenelerden arınmak mümkün olmasa da doğru müdahale yöntemleriyle çoğalmalarını engelleyebilir, vatandaşlarımızı bilinçlendirerek KKKA gibi hastalıkların önüne geçebiliriz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Related Posts

Güneşe dikkat: Alerji vakalarında artış başladı

Havaların ısınmasıyla birlikte güneş alerjisine bağlı şikayetlerde belirgin artış yaşanıyor. Uzmanlar; özellikle güneşe maruz kalan yüz, kol, bacak ve ellerde görülen kaşıntı, kızarıklık ve döküntü gibi belirtilerin ciddiye alınması gerektiğini belirterek, güneşten korunmanın ihmal edilmemesi konusunda uyarıyor.

İdrar kaçırma hakkında merak edilenler: Nedenleri, türleri, tedavisi

Kadınlarda idrar kaçırmanın yaş ve doğumla arttığını söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Murat Ekin, yüzde 90’ı aşan başarı oranına sahip modern cerrahi yöntemlerle bu sorunun kalıcı olarak aşılabildiğini söyledi. Prof. Dr. Ekin “Kadınlar çoğu zaman bu sorunu utanarak gizliyor ya da yaşlılığın doğal sonucu olarak görüp kabulleniyor. Oysa erken müdahale ile yaşam kalitesini ciddi şekilde artırmak mümkün” dedi.

Aile hekimliği çalışanlarına maaş kesintisine tepki: “Bu kesintiler tüm aile sağlığı çalışanlarını tükenme noktasına getiriyor”

Aile hekimliği çalışanlarına maaş kesintisine tepki: “Bu kesintiler tüm aile sağlığı çalışanlarını tükenme noktasına getiriyor”

Uzmanından “kene sayısında önceki yıllara göre olağanüstü bir artış yok” açıklaması

Uzmanından “kene sayısında önceki yıllara göre olağanüstü bir artış yok” açıklaması

Cilt sağlığı için doğal kolajen desteği sağlıyor! Günde 15-20 gram tüketilmeli

Tahinin, çinko gibi mineraller açısından zengin olduğunu kaydeden Prof. Dr. Muhsin Konuk, susamdan elde edilen tahinin, içerdiği zengin vitamin ve mineraller sayesinde cildin en önemli yapı taşı olan kolajen üretimini doğal yollarla desteklediğini anlattı.

Geçmeyen şişlikler masum değil: İlk belirtilere dikkat!

Boyun, koltuk altı veya kasıkta geçmeyen ağrısız şişlikler lenfoma belirtisi olabilir. Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Uğur Ural, lenfomanın belirtileri ve erken teşhisin önemi hakkında önemli bilgiler verdi.