Samsun’da 505 Bin Motorlu Taşıt Kaydı

Samsun’da Trafiğe Kayıtlı Motorlu Taşıt Sayısı Mart Ayında 504 bin 953 Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mart ayı itibarıyla Samsun’da trafiğe kayıtlı motorlu taşıt sayısının 504 bin 953 olduğunu açıkladı.

TÜİK’in verilerine göre, ülke genelinde Mart ayında trafiğe kaydedilen taşıtların yüzde 48,5’i otomobil, yüzde 36,1’i motosiklet, yüzde 9,7’si kamyonet, yüzde 2,5’i traktör, yüzde 1,9’u kamyon, yüzde 0,8’i minibüs, yüzde 0,4’ü otobüs ve yüzde 0,1’i özel amaçlı taşıtlardan oluştu.

Mart ayında trafiğe kaydedilen taşıt sayısında bir önceki aya göre önemli artışlar ve azalışlar yaşandı. Motosiklette yüzde 58,2’lik bir artış görülürken, kamyonette yüzde 50,7, otomobilde yüzde 38,1, kamyonda yüzde 19,6 artış yaşandı. Öte yandan otobüste yüzde 25,2, minibüste yüzde 21,3 ve özel amaçlı taşıtlarda yüzde 13’lük azalışlar meydana geldi.

Samsun’da ise 504 bin 953 trafiğe kayıtlı motorlu taşıttan 243 bin 219’u otomobil, 12 bin 446’sı minibüs, bin 657’si otobüs, 86 bin 726’sı kamyonet, 11 bin 986’sı kamyon, 83 bin 964’ü motosiklet, bin 79’u özel amaçlı araç ve 63 bin 876’sı traktör olarak kayıtlara geçti.

– SAMSUN

Related Posts

Yatırım hazırlıkları ve işbirlikleri savunma ve havacılık şirketlerine yaradı

Avrupa başta olmak üzere birçok ülkenin savunma yatırımlarını artırma kararı alması ve Türkiye ile de bu kapsamda işbirlikleri yapılması, hem küresel hem yurt içindeki savunma şirketlerinin hisselerinde kayda değer yükselişler olmasını sağladı.

Avrasya Tüneli, dünyada Mavi Nokta Sertifikası alan ilk proje oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrasya Tüneli’nin dünyada Mavi Nokta Ağı Sertifikası’nı alan ilk ulaştırma projesi olduğunu duyurdu. Bakan Uraloğlu, “Ülkemizden de ilk defa bir proje Mavi Nokta Ağı Sertifikası aldı. Avrasya Tüneli aynı zamanda dünya genelinde sertifikasyon sürecini başarıyla tamamlayan ilk dört projeden biri oldu.” dedi.

Fethi Gürer: ‘Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması. Çiftçilerin üretim tercihlerine baktığımızda, yüzde 74’ü alıştığı ürünü, yüzde 30’u ise satışı hızlı olan ürünü ekiyor. Yüzde 30’u da daha iyi kazanacağını düşündüğü ürünün ekimine yöneliyor. Su sorunu ve olası riskleri dikkate alan ise sınırlı üretici var” dedi.

İstanbul’daki evler için kritik çağrı: Birleşin ve güçlendirin

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkan Yardımcısı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Özlem İmren, güçlendirmenin yama değil, binanın sıfır bina performansına ulaşması için yapılan müdahaleler olduğunu belirterek, konutlarda da güçlendirme çalışmalarının yaygınlaştırılması çağrısında bulundu.

Petrolün düşüşü Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarını nasıl etkileyecek?

ABD Başkanı Trump’ın yeni gümrük tarifeleri, küresel ticaret savaşlarının derinleşeceği endişeleriyle petrol fiyatlarını sert bir şekilde düşürdü. Bu durum, enerji ithalatçısı Türkiye gibi ülkeler için enerji maliyetlerinde azalma sağlasa da, doların zayıflaması ve küresel ekonomik yavaşlama gibi faktörler, büyüme beklentilerini olumsuz etkileyebilir.

Bayraktar TB3’te bir ilke imza atıldı! Yeni bir eşik atlandı

Baykar tarafından geliştirilen milli silahlı insansız hava aracı (SİHA) Bayraktar TB3’ün gemiye iniş-kalkış testlerine 4. prototip katıldı ve bir ilke imza atıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir