SIM kartlara veda: Yeni dönem başladı


Cep Telefonlarında Yeni eSIM Transfer Özelliği Geliyor!

Jeuxvideo ve Android Authority kaynaklarından alınan bilgilere göre, kullanıcılar artık telefonlarının kaybolması ya da bozulması durumunda eSIM bilgilerini kolayca yeni cihazlarına aktarabilecekler. eSIM verilerinin bulut sisteminde yedeklenmesi ile birlikte operatörlerle uzun uğraşlar gerektiren hattı yeniden tanımlama zorunluluğu da ortadan kalkacak.

Google One altyapısı üzerinden çalışacak olan bu yeni özellik, Android işletim sistemine entegre edilecek ve eSIM verilerini diğer uygulama ve dosya yedeklemeleriyle birlikte kullanıcıların Google hesaplarına kaydedecek. Şu anda test aşamasında olan bu işlev, özellikle cihazlar arası geçiş yapan kullanıcılar için büyük bir kolaylık sağlayacak. Kullanıcılar artık fiziksel SIM kartları çıkarıp takmak yerine eSIM profillerini dijital olarak aktarabilecekler.

Fiziksel SIM Kartların Zamanı Geçiyor

Google henüz bu özelliğin hangi sürümde tam olarak kullanıma sunulacağı konusunda açıklama yapmamış olsa da yapılan APK analizleri, bu yeniliğin muhtemelen Android 16 ile tanıtılabileceğine işaret ediyor.

Uzmanlara göre, bu adım aynı zamanda fiziksel SIM kartların yerini eSIM teknolojisinin alması anlamına geliyor. Çünkü eSIM teknolojisi, özellikle cihaz arızaları ve telefon değişiklikleri durumlarında yaşanan pratik zorluklar nedeniyle henüz yaygınlaşmamıştı.

Ancak bulut tabanlı yedekleme desteği sayesinde bu engeller aşılmış olacak. Artık kullanıcılar, hattı bir cihazdan diğerine taşırken sadece birkaç dokunuşla işlem yapabilecekler.


Related Posts

Bilim insanlarının izlediği bu dört asteroitin Dünya’ya çarpma olasılığı var mı?

Asteroitleri muhtemelen sadece bilimkurgu filmi izlerken veya haberlerde Dünya’ya çarpabileceği söylendiğinde düşünüyoruz. Ancak bazı kurum ve gözlemevlerinin onları sürekli izlemesinin bir nedeni var.

İtalyanlar Türk robotuna hayran kaldı! Tarımda devrim getirecek

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) öğrencileri, tarım alanlarında zararlıları ve yabancı otları ayırt ederek noktasal ilaçlama yapabilen otonom bir robot geliştirdi. Biyosistem Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlker Hüseyin Çelen’in …

BYD’nin SEAL U modeli ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ seçildi

BYD SEAL U modeli Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) üyelerinin oylarıyla 2690 puan alarak, “Türkiye’de Yılın Otomobili” seçildi. BYD Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergun, “Hem elektrikli hem de şarj edilebilir hibrit versiyonuna sahip SEAL U, Türkiye’de Yılın Otomobili Ödülü’nü kazanarak, bu başarılara bir yenisi ekledi” dedi.

Apple’a mahkemeden büyük şok: ‘Apple vergisi’ kâbusu sona erdi

Bu karar, geliştiriciler için zafer, Apple için ise büyük bir gelir kaybı anlamına geliyor. Bir ABD mahkemesi, Apple’ın uygulama içindeki linkler aracılığıyla App Store dışında yapılan ödemeler için geliştiricilerden ücret talep etmesini durduran …

Güneş gerçek ‘yüzünü’ gösterdi

Güneş’in yüzeyinde devasa, ağız şeklinde bir boşluk belirdi. Üstelik bu “ağız”, tam beş Jüpiter genişliğinde ve Dünya’nın yönüne doğru sıcak Güneş nefesi üflüyor! Ancak panik yapmaya gerek yok. Bilim insanlarının bu tür oluşumlara verdiği isim: koronal delik. Bu, Güneş’in manyetik alanının uzaya doğru açıldığı, dolayısıyla sıcak plazmanın daha kolay kaçmasına izin verdiği bir bölge.

Dolandırıcılar TikTok’u mesken tuttu: Bu videolara sakın tıklamayın!

Sosyal medya platformu TikTok’ta hızla yayılan bir dolandırıcılık yöntemi kullanıcıları isyan ettirmeye başladı. Platformda yayılan kısa videolar Microsoft office windows ve CapCut gibi popüler yazılımların ücretli özelliklerini ücretsiz kullanmayı …